Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Finans ve Bankacılık Bölümü

Bölüm Akreditasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Finans ve Bankacılık Bölümü Akreditasyon Kurulu, 26/10/2023 tarihinde önemli konuları ele almak üzere bir araya geldi. Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nur Dilbaz Alacahan’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda Doç. Dr. Ünzüle Kurt, Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Sönmez, Dr. Öğr. Üyesi Barış Albayrak, Dr. Öğr. Üyesi Esra Demirel ve Arş. Gör. Oğuz Cicak hazır bulundu.

Toplantıda, bölümün akademik gelişimi ve öğrenci destek hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla çeşitli konular görüşüldü. Toplantıda görüşülen başlıklar ve alınan kararlar şöyledir;

Bölümümüzde öğrenci değişim programlarına katılmak isteyen öğrenciler için bilgilendirme semineri düzenlenmesi kararlaştırıldı. Bu seminerler aracılığıyla öğrencilerimiz, yurt dışında eğitim alma fırsatları hakkında daha fazla bilgi sahibi olacaklar.

Öğrencilerimizin akademik deneyimlerini zenginleştirmek için yan dal ve çift anadal anlaşmalarının yapılması planlandı.

Bölümümüzün Erasmus programı kapsamında yeni üniversitelerle anlaşmalar yapılacak. Bu sayede öğrencilerimizin uluslararası deneyimler edinmesi teşvik edilecek. Bu çalışmalar bölüm Erasmus Koordinatörü tarafından yürütülecektir.

Bölümümüzde hali hazırda yürütülen akademik danışmanlık çalışmalarının daha iyi belgelenmesi için fotoğrafların kullanılması kararlaştırıldı.

Bölümümüz, kariyer danışmanlık hizmetlerini iyileştirmek amacıyla bölüm Öğrenci, Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü tarafından bir etkinlik düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Bölümümüz mezun ve öğrenci ağının LinkedIn ve diğer sosyal medya platformlarında daha etkin kullanılması için bölüm Öğrenci, Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü tarafından girişimlerde bulunulacak.

Sosyal transkript oluşturmanın teşvik edilmesi kararlaştırıldı. Bu sayede öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerine, akademik konferanslara daha fazla katılacağı düşünülüyor.

Bölümümüzün program eğitim amaçları, hedefleri, program misyonu ve vizyonu gözden geçirilecek ve güncellenecektir.

Bölümümüzde ders veren ve bölüm kadrosunda olmayan öğretim elemanları ile toplantılar düzenlenerek bölümümüzdeki eğitimin kalitesinin yükseltilmesi ve hocalarımızın bölümleriyle yapılabilecek işbirliği olanaklarının tartışılması planlandı.

Lapseki MYO, Ezine MYO, Ayvacık MYO, Çanakkale Sosyal Bilimler MYO ve Biga MYO birimlerine iç paydaş ziyaretleri gerçekleştirilerek işbirliği olanakları değerlendirilecek.

Program eğitim amaçlarına ulaşıldığının nasıl ispatlanacağı konusunda görüşmeler yapıldı.

Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı'ndan ÇOMÜ Biga Kütüphanesi'nde Finans ve Bankacılık Alanındaki kitapların sayısı istenmesi kararlaştırıldı.

Engelli öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli iyileştirmelerin tespit edilmesine karar verildi.

Toplantı sonunda, bölümün daha da ileriye gitmesi ve öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim deneyimi yaşaması için kararlar alındı. Bu kararların uygulanması için ilgili bölüm personeli ve öğrencilerle işbirliği yapılacak.