Finans ve Bankacılık Bölüm Kurulu Toplantısı (04/04/2024)

Finans ve Bankacılık Bölüm Kurulu 2024-2025 Akademik Yılından itibaren uygulanmak üzere öğretim planlarının İşletmede Mesleki Eğitim 7+1 şeklinde hazırlanması konusunu görüşmek üzere toplandı.

Bölüm başkanımız Prof. Dr. Nur Dilbaz Alacahan’ın odasında saat 13:30’da gerçekleşen toplantıda 7+1 sürecini uygulayan örnek uygulamalardan bazıları incelendi. Ardından bölümümüzde uygulanması konusu ele alındı. Karşılaşılabilecek güçlükler ve olası çözüm önerileri tartışıldı.

Tartışmalar esnasında İşletmede Mesleki Eğitim’in denetlenebilmesi iş yeri ziyaretlerinde bulunulmasının önemi konuşuldu. Bu bağlamda öğrencilerimizin eğilimini ölçmek adına bir anket çalışması yapılmasına karar verildi (Anket bağlantısı). Bölüm başkanlığı tarafından düzenlenen paydaş ziyaretlerinde staj kontenjanı taleplerinin iletildiği hususu görüşüldü.

Ayrıca toplantıda gündem dışı olarak iç paydaş çalışmaları kapsamında Lapseki Meslek Yüksekokulu’nun ziyaret edilmesi kararı alındı. Dış paydaş ziyaretleri planlanması için görevlendirmeler yapıldı.