Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde Finans ve Bankacılık Bölümü Öğrencilerine Yönelik Mali Müşavirlik Konferansı Gerçekleştirildi

Finans ve Bankacılık Bölümü Öğrenci, Yaşam Kariyer Mezun İlişkileri Temsilcisi Prof. Dr. Nur Dilbaz Alacahan tarafından düzenlenen “Mali Müşavirlik Mesleği ve Süreçleri” Başlıklı konferansta Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Hikmet Murat Türkkan Finans ve Bankacılık Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.

Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Hikmet Murat Türkkan, "Mali Müşavirlik Mesleği ve Süreçleri" konulu bir konferans verdi. Finans ve Bankacılık Bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, mesleki gelişim ve kariyer planlaması açısından önemli bilgiler sunarken, öğrencilere sektördeki güncel gelişmeleri takip etme fırsatı da tanıdı.

Konferansa katılan öğrenciler, Türkkan'ın deneyimleri doğrultusunda mali müşavirlik mesleğinin incelikleri ve sektördeki güncel konular hakkında detaylı bilgiler edindi. Türkkan'ın sunduğu içerik, öğrencilere mesleki becerilerini geliştirme ve sektörde başarılı bir kariyer için nasıl adım atmaları gerektiği konusunda önemli ipuçları verdi.

Mali müşavirlik mesleğine dair geniş bir perspektif sunan Türkkan, vergi düzenlemeleri, finansal raporlama standartları, müşteri ilişkileri yönetimi ve sektörel gelişmeler gibi konularda öğrencilerin sorularını da cevapladı. Ayrıca, öğrencilere staj imkânları ve sektördeki kariyer fırsatları hakkında da bilgi verdi.

Finans ve Bankacılık Bölümü öğrencileri, konferans sonunda Hikmet Murat Türkkan ile birebir soru-cevap seansında da bulunma şansı elde ettiler. Etkinlik, öğrencilere mesleklerine dair gerçek bir bakış açısı sunarken, katılımcılar arasında etkileşimli bir ortam oluşturarak bilgi paylaşımını teşvik etti.

Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü, öğrencilere sektörel deneyimleri ve uzmanlıklarıyla konuşmacılar aracılığıyla pratik bilgiler sunmaya devam ederek, öğrencilerini sektöre daha donanımlı bir şekilde hazırlamayı hedefliyor.