Bölüm Başkanımızdan Kuveyt Türk Katılım Bankası Biga Şubesi Ziyareti

Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü, sektörle güçlü bir iş birliği kurmak ve öğrencilere daha iyi bir eğitim sunmak amacıyla Kuveyt Türk Katılım Bankası Biga Şubesi'ne 25 Aralık 2023 tarihinde önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret, Finans ve Bankacılık Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nur Dilbaz Alacahan ve bölümün öğretim elemanlarından Arş. Gör. Oğuz Cicak tarafından gerçekleştirildi. Toplantının ev sahipliğini ise Kuveyt Türk Katılım Bankası Biga Şube Müdürü Caner Kaya yaptı.

Ziyaret kapsamında, Finans ve Bankacılık Bölümü Lisans Programı'nın öğretim planı detayları üzerinde bir görüş alışverişi gerçekleşti. Banka yetkilisi Caner Kaya, programların sektördeki güncel gelişmelere uygunluğu, öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verme kabiliyeti ve mezunların sektörde başarılı bir şekilde yer alabilmesi için gereken beceri ve bilgiler konusundaki görüşlerini paylaştı.

Toplantının diğer gündem maddelerinden biri de, Finans ve Bankacılık Bölümü'nün yüksek lisans programlarının öğretim planları oldu.  Programların güncellenmesi ve sektördeki değişen ihtiyaçlara adapte olabilmesi için yapılabilecek iyileştirmeler ele alındı.

Ayrıca, banka ve bölüm arasında güçlü bir akademi-sektör iş birliği kurma hedefi doğrultusunda atılabilecek adımlar üzerinde de detaylı bir görüşme gerçekleştirildi. İş birliği kapsamında staj imkanları, seminer ve etkinlikler düzenleme, sektör temsilcilerini öğrencilerle buluşturma gibi konularda ortak projelerin geliştirilmesi hedeflendi.

Toplantı, katılımcıların karşılıklı olumlu etkileşimi ve iş birliği iradesiyle sona erdi. Finans ve Bankacılık Bölümü, sektörle kurduğu bu sağlam iş birliği ile öğrencilerine daha donanımlı bir eğitim sunma amacında kararlı bir şekilde ilerlemektedir.