Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Finans ve Bankacılık Bölümü

Çanakkale SMMMO Biga Temsilciliği Ziyaret Edildi

Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü, sektör temsilcileriyle güçlü bir iş birliği kurma hedefi doğrultusunda 28 Aralık 2023 tarihinde Çanakkale Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Biga Temsilciliği'ne bir dış paydaş ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaret, Finans ve Bankacılık Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nur Dilbaz Alacahan ve bölümün öğretim elemanlarından Arş. Gör. Oğuz Cicak ile Çanakkale SMMMO Biga Temsilcisi Mehmet Bülbül, Mali Müşavir Hikmet Murat Türkkan, Mali Müşavir Mine Toy, Mali Müşavir Mehmet Özdemir, Mali Müşavir Melih Gündüz, ve Mali Müşavir Ayşe Cicak arasında gerçekleşti.

Toplantıda, Finans ve Bankacılık Bölümü Lisans Programı'nın öğretim planı detayları,  finans ve bankacılık bölümü yüksek lisans programlarının öğretim planları mali müşavirlerin görüşlerine sunuldu. Bu doğrultuda, mali müşavirlerin sektördeki güncel ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlamak amacıyla interaktif bir diyalog gerçekleştirildi.

Mali müşavirler, Finans ve Bankacılık Bölümü'nün lisans programı öğretim planının öğrencilere pratik bilgiler kazandırmak adına güncellenmesi konusundaki önemini vurguladılar. Ayrıca, yüksek lisans programlarının mali müşavirler arasında daha etkin bir şekilde duyurulması için iş birliği fırsatları üzerinde duruldu.

Toplantıda, Biga'da faaliyet gösteren mali müşavirlerle bölüm arasında güçlü bir akademi-sektör iş birliğinin temelleri atıldı. Bu kapsamda, en az üç öğrenciye staj imkanının sağlanması, yüksek lisans programlarının mali müşavirler arasında tanıtımının yapılması, muhasebe alanında kullanılan paket programlara ilişkin bilgi paylaşımı gibi konularda ortak projeler üzerinde anlaşmaya varıldı.

Toplantı, katılımcılar arasındaki olumlu atmosfer ve karşılıklı anlayış ile sona erdi. Finans ve Bankacılık Bölümü, sektörle kurduğu bu sağlam iş birliği ile öğrencilere daha donanımlı bir eğitim sunma misyonunu güçlendirmeye devam ediyor.