Öğr. Gör. Gamze Taştemel, Finans ve Bankacılık Bölümü Öğrencilerine Lisansüstü Eğitimde Yol Haritası Sundu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Finans ve Bankacılık Tezli Yüksek Lisans mezunu olan Öğr. Gör. Gamze Taştemel, finans ve bankacılık bölümü öğrencilerine yönelik Finans ve Bankacılık Bölümü Öğrenci, Yaşam Kariyer Mezun İlişkileri Temsilcisi Prof. Dr. Nur Dilbaz Alacahan tarafından düzenlenen konferansta lisansüstü eğitim hakkında önemli bilgileri paylaştı. Etkinliğe Finans ve Bankacılık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nur Dilbaz Alacahan da dinleyici olarak katıldı.

Konferans, Finans ve Bankacılık Bölümü öğrencilerini bir araya getirerek, lisansüstü eğitim yolculuğunda karşılaşılabilecek zorluklar ve başarıya ulaşmanın ipuçları üzerine odaklandı. Öğr. Gör. Gamze Taştemel, konuşmasına kendi eğitim deneyimlerinden bahsederek başladı. Lisansüstü eğitimin, bireyin akademik kariyerine katkı sağlayan önemli bir aşama olduğunu vurgulayarak, öğrencilere bu süreci değerlendirme ve en verimli şekilde geçirme konusunda tavsiyelerde bulundu.

Taştemel, lisansüstü eğitim sürecinde belirli bir konu üzerinde derinlemesine bilgi sahibi olmanın yanı sıra, araştırma, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmenin de önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, öğrencilere tez konularını seçerken kendi ilgi alanlarına odaklanmaları ve güncel konuları takip etmeleri konusunda önerilerde bulundu.

Etkinlik, öğrencilerin sorularını alarak etkileşimli bir atmosferde geçti. Öğrenciler, lisansüstü eğitim süreciyle ilgili merak ettikleri konuları sorma fırsatı buldu ve deneyimleri paylaşan Öğr. Gör. Gamze Taştemel'e teşekkür ettiler.