Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Finans ve Bankacılık Bölümü

Star Akreditasyon Derneği, Bölümümüze Değerlendirme Ziyareti Gerçekleştirdi

Bölümümüz üstün eğitim kalitesi ve akademik mükemmeliyetini sürdürme konusundaki kararlılığını göstermek için başvuru yaptığı Star Akreditasyon Derneği tarafından fakültemize değerlendirme ziyareti gerçekleştirildi.

STAR Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği; Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki sosyal, beşeri ve temel bilimler lisans programlarının gelişiminin teşvik edilmesi, sürekli iyileştirilmesi, eğitim-öğretim kalitesinin güvence altına alınması, İşletme, Uluslararası Ticaret, Yönetim Bilişim Sistemleri, İktisat/Ekonomi, Finans, Bankacılık, Çalışma Ekonomisi, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisans Programlarının değerlendirme ve akreditasyonunu faaliyetlerini göstermek üzere kurulmuştur.

ÇOMÜ Finans ve Bankacılık Bölümü, Star Akreditasyon Derneği'nin uzman değerlendiricilerini ağırlayarak bölümün akademik programlarını, öğretim kaynaklarını, öğrenci destek hizmetlerini ve fiziksel altyapısını detaylı bir şekilde inceleme fırsatı sundu. Ziyaret sırasında yapılan görüşmeler, bölümün başarılarını ve gelişim potansiyelini vurgulamak için önemli bir platform oluşturdu.

Değerlendirme ziyareti esnasında değerlendiricilere bölüm başkanımız Prof. Dr. Nur DİLBAZ ALACAHAN tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Toplantının belirli bölümünde Doç. Dr. Ünzüle Kurt ve Arş. Gör. Oğuz Ciçak da hazır bulundu. Ayrıca bölüm başkan yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Sönmez, Dr. Öğr. Üyesi Barış Albayrak, Dr. Öğr. Üyesi Esra Demirel, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Fakülte Sekreteri Hayri Çüren de görüşmelere dahil oldular.  

Değerlendiriciler; akademik personelimiz dışında, sınıf temsilcilerimiz, Finans ve Bankacılık Topluluğu temsilcilerimiz ile, Star Akreditasyon Derneği öğrenci değerlendiricisi adayı öğrencilerimiz ile, bölümümüz dış paydaşlarından Tarhan Sigorta Aracılık Hizmetleri İşletmecisi Sn. Canberk Tarhan ile, değerli mezunumuz Doğanlar Mobilya Grubu insan kaynakları uzmanı Sn. Melis Sak ile görüşme gerçekleştirdiler.

Star Akreditasyon Derneği’nin saygıdeğer değerlendiricileri fakültemize gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından üniversitemizdeki diğer süreçleri incelemek adına Rektörlük Binası’nda ziyaretlerde bulunmak üzere Terzioğlu’na yerleşkesine geçtiler.

Star Akreditasyon Derneği'nin üç günlük ziyareti neticesinde ortaya çıkan değerlendirme sonuçları, bölümümüzün performansını değerlendirmek ve geliştirmek için rehberlik edecektir.