Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Finans ve Bankacılık Bölümü

Yenice MYO Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümüne İç Paydaş Ziyareti

Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü, 29 Aralık 2023 tarihinde kalite çalışmaları kapsamında Yenice Meslek Yüksek Okulu Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü'nü ziyaret etti. Toplantıda Finans ve Bankacılık Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nur Dilbaz Alacahan ve bölümün öğretim elemanları Dr. Öğretim Üyesi Rukiye Sönmez ve Arş. Gör. Oğuz Cicak ile Yenice MYO Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü'nden bölüm başkanı Öğr. Gör. Şadiye Aydın ve Öğr. Gör. Öznur Koncagül bir araya geldi.

Toplantının odak noktası, her iki bölümün öğretim planları üzerinde yapılan karşılıklı değerlendirmelerdi. Bu değerlendirmeler neticesinde, programların öğretim planları arasında dikey geçişin öğrenciler için daha kolay ve çekici hale getirilmesi amacıyla yapılacak değişiklikler ele alındı. İki bölüm arasındaki bu iş birliği, öğrencilerin daha esnek bir öğrenme sürecine sahip olmalarını ve kariyer hedeflerine daha etkin bir şekilde ulaşmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Toplantıda bir diğer önemli gündem maddesi, Yenice MYO Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencilerinin Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi'ne teknik bir gezi düzenlemeleri ve bu ziyaret sırasında Finans ve Bankacılık Bölümü'ne dikey geçiş şartlarının tanıtılacağı bir etkinlik planıydı. Bu etkinlikle öğrenciler, fakültenin olanakları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olacaklar ve potansiyel kariyer yollarını daha yakından keşfetme fırsatı bulacaklar.

Toplantı, karşılıklı anlayış ve iş birliği ruhu içinde geçerek, her iki kurumun gelecekteki iş birliği projelerine yönelik bir temel oluşturdu. Bu protokol, öğrencilere daha geniş bir perspektif sunarak sektöre daha iyi hazırlanmalarına olanak tanıyacak.