İsteğe Bağlı Staj İşlemleri

Adım Adım Staj İşlemleri

Adım 1: Staj Başvurusu

Öğrenciler, 2 (iki) nüsha olarak alacakları Staj Yeri Kabul Formu ile 2 (iki) nüsha Staj Sözleşmesini işletmeye onaylatarak Sorumlu Öğretim Elemanına teslim ederler. Böylece staj başvurusunda bulunmuş olurlar. (Öğrenci isterse, belgeleri kendisi içinde bir nüsha alabilir.)

Staj Yeri Kabul Formuna Eklenecek Belgeler:

• Kimlik Fotokopisi (1 Adet)
  • SGK Provizyon Sorgulama Belgesi (Genel Sağlık Sigortası Durumu Belgesi) E-devletten barkodlu ve karekodlu olarak çıktı alınacaktır. (1 Adet)
  • İSG Eğitimi Sertifikası Fotokopisi (Sertifika 3 yıl geçerlidir. Aslını saklayınız) "İş Sağlığı ve Güvenliği" dersinden başarılı olan öğrenciler, sertifika yerine Öğrenci İşleri Biriminden talep edecekleri e-imzalı Transkript Belgesinin çıktısı alacaklardır. (1 Adet)

E-DEVLET BAĞLANTISI

Finans ve Bankacılık Bölümü için son belge teslim tarihi: 07 Haziran 2024

Adım 2: Onaylı Belgelerin Teslim Edilmesi

1-) Öğrenciler, Staj Yeri Kabul Formu ve Staj Sözleşmesinin bir nüshasını imzalanmış olarak Sorumlu Öğretim Elemanından teslim alınır ve staj yapılan işletmeye teslim edilir.
(Öğrenci isterse, belgeleri kendisi içinde bir nüsha alabilir.)

Adım 3: Staj Dosyası

1-) Öğrenciler, Fakülte internet sitesinde ilan edilen staj dosyasının çıktısını alır.

2-) Öğrenciler, Sigortalı İşe Giriş Bildirgesinin çıktısını alarak işletmeye staj başlangıcında teslim eder.

E-DEVLET BAĞLANTISI

Adım 4: Staja Başlama

1-) Öğrenciler, Staj Dosyası ile birlikte stajına başlar.

2-) Öğrenciler, Staj Dosyasında belirtilen İşyeri ve Stajyer Öğrenci Tarafından Yapılacak İşlemlerin zamanında ve eksiksiz yapılmasından sorumludur.

Adım 5: Stajdan Ayrılma

1-) Öğrenciler stajını tamamlamadan ayrılması durumunda “Stajdan Ayrılma Formu” işletme tarafından doldurularak imzalanır ve Sorumlu Öğretim Elemanına e-posta ile gönderilir.

2-) Herhangi bir sebeple stajına başlayamayan öğrenciler bu durumu ilgili Sorumlu Öğretim Elemanına dilekçeyle bildirmekle yükümlüdürler.

Adım 6: Staj Dosyası Teslimi

1-) Staj Dosyası, Fakülte internet sayfasında ilan edilecek ileri tarihte Sorumlu Öğretim Elemanına teslim edilir.

Adım 7: Stajın Değerlendirilmesi

1-) Öğrenciler, Fakülte internet sayfasında ilan edilecek tarihte yapılacak olan Staj Mülakatına katılır.

2-) Mezun aşamasında olan öğrenciler stajlarının bitiş tarihinden sonraki ilk iş gününden itibaren Staj Dosyalarını Sorumlu Öğretim Elemanına teslim eder ve ilan edilecek tarihi beklemeden mülakata alınır.

Biga UBF Staj Uygulama İlke ve Esasları ÇOMÜ Önlisans ve Lisans Uygulamalı Eğitimler Yönergesi

Adım Adım Staj İşlemleri.pdf
İsteğe Bağlı Staj Dosyası.pdf